maandag 10 augustus 2015

Volos

Dit jaar is het noordelijk vasteland van Griekenland onze vakantiebestemming.
We beginnen in Volos, de op 5 na grootste stad van Griekenland. De vlucht er naar toe vertrok heel erg vroeg (half 5) van Schiphol, dus we hebben eigenlijk niet geslapen voordat we het vliegtuig in gingen. Dat betekent dus vooral duf, moe en slaperig als we eenmaal in Volos zijn,. Maar we laten ons niet helemaal op de kop zitten en verkennen de stad. Nou ja, eigenlijk alleen de boulevard. Niet de hele boulevard natuurlijk, maar stukje vlak bij ons hotel, volgeladen met terrassen. De eerlijkheid gebied ook te zeggen dat we wel langs alle terrassen gelopen zijn, maar ze zeker niet allemaal geprobeerd hebben. Bijslapen kost namelijk ook veel tijd en dat doe ik liever in bed dan op een terras.
bootjeVoor de geïnteresseerden onder jullie: Volos schijnt de vertrekplaats van Jason en de Argonauten te zijn geweest voor hun zoektocht naar het gulden vlies. De rest van het verhaal google je maar even als je het niet weet. Waarom ik het vertel terwijl ik niet zelf even de moeite neem om het op te zoeken? leg uitOmdat ik er een paar foto’s bij heb, zelf gemaakt op de boulevard.
Mocht je interesse in het bord naast de boot hebben: 




Aan het eind van de boulevard is er ook een standbeeld geplaatst.
argo beeld
Voor de rest hebben we vooral geslapen inderdaad en wat gegeten en gedronken. De ober bij de lunch heeft nu al de prijs voor meest warhoofdige ober van deze vakantie gewonnen. De man was meer dan wandelende chaos!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten