maandag 10 augustus 2015

Naoussa

Vandaag een lange rit naar het noorden. In het begin vooral over de snelweg. Het is de weg van Athene naar Thessaloniki, dus één van de hoofdwegen in Griekenland. Bij tijd en wijle saai, maar sommige stukken zijn echt prachtig. Je rijdt over de laagvlakte tussen de bergen en de zee en zo af en toe kom je door mooie valleien.
Olympus We zijn onderweg voor koffie gestopt in Litóchoro, een dorp aan de voet van de Olympus bergen. Leuk dorp, wel wat toeristisch. Maar dat verbaast uiteindelijk niet als er zulke beroemde bergen op de achtergrond liggen.
Na de koffie nog een stukje noordelijker op de snelweg, tot aan Methoni. Daar gaan we de kleinere wegen op. Het landschap wordt fraaier en fraaier. De routebeschrijving heeft veel ruimte voor interpretatie, maar uiteindelijk komen we wel op de plaats van bestemming aan, Naoussa. Een leuk dorp aan de voet van een gebergte. Voor ons hotel rijden we door het dorp heen, rijden dan nog even door en komen vervolgens bij het Ágios Nikólaos Park aan. Een mooi aangelegd park, populair vooral bij de lokale bevolking. Tijdens ons hele verblijf horen we slechts één andere familie een andere taal dan Grieks praten. Uiteraard Nederlanders.
Schildpad Als de spullen in de kamer gezet zijn en we een klein dutje hebben gedaan gaan we door het park wandelen. Het is heerlijk koel onder de bomen en de stroom die door het park loopt zorgt ook voor verkoeling. Onderweg komen we een schildpad tegen. Hij schrikt even van ons, maar kruipt toch al snel weer uit zijn schulp. Na enige bestudering besluit hij dat wij totaal niet interessant zijn en wandelt vrolijk verder het struikgewas verder in.
We eten vanavond in een van de restaurants tegenover het hotel. Lekker gegeten, maar wel apart. We krijgen allereerst een vragenlijst in te vullen. Uiteraard in het Grieks. Het blijkt gelukkig geen toelatingsexamen te zijn, maar een keuzelijst voor de maaltijd.Corinne spreekt Grieks en helpt mij met het invullen van de lijst. Ik kies voor kebab politico. Ben benieuwd welke Europese leider voor dit gerecht model heeft gestaan.
We drinken er een lokale wijn bij, want Macedonië is een echt wijngebied. Ze is nog wat jong, maar prima aan te raden.
Lokale wijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten