zaterdag 15 augustus 2015

Kastoriá

De volgende etappe leidt naar Kastoriá. Een mooi gelegen dorp aan een meertje.
achter de waterval
Maar daar zijn we niet zo maar. We gaan vandaag echt de bergen in. Allereerst bekijken we Naoussa wat beter, want daar zijn we gisteren flink snel doorheen gereden. Het is een schattig dorp en op een plein zien we een enorme drukte. Er wordt een trouwerij gevierd en er staat een flinke rij om het bruidspaar te vieren. Bij elke bar op het plein is een kleine traktatie voor de bezoekers. Grappig om te zien hoe uitgebreid dit aangepakt wordt.

Daarna door naar Edessa. Hier gaan we vooral even naar de waterval kijken. Het stadje ligt op een klif op de bergen, dus het water kan spectaculair naar beneden vallen. Naar beneden vallend water trekt toeristen, dus heeft het dorp een waterval gecreëerd. Het ziet er goed verzorgd uit en we komen flink wat nationaliteiten op dit punt tegen.
Aalscholvers
Daarna gaan we door naar de Prespá-meren. Deze liggen op de grens met de Republiek Macedonië en Albanië. Beide landen zie je ook liggen als je halverwege de afdaling van de berg naar de meren bent. Het is hier ongelooflijk rustig. De omgeving is prachtig. We stoppen in een piepklein dorp en kijken wat uit over het meer. De aalscholvers houden ons angstvallig in de gaten. Misschien zijn wij wel meer een attractie voor hen dan andersom.

Kastoriá is het eindpunt van vandaag. We moeten wel even zoeken naar het hotel, maar met wat hulp van wachtende taxichauffeurs lukt het uiteindelijk wel. Het ligt aan een drukke straat, niet ver van de boulevard. Na het uitpakken wandelen we naar het oude centrum. Dat ligt boven op de heuvel van het schiereiland waarop een deel van het dorp  is gebouwd. Klauteren dus en dat met deze temperaturen. Maar ja, we zitten straks in de Pilion en dat wordt ook flink klauteren, dus we zijn eigenlijk gewoon in training.

We drinken wat aan de boulevard (smaakt goed na zo’n klauterpartij) en eten daar ook wat. Daarna terug richting hotel voor een onrustige nacht vol straatlawaai, warmte en een bikkelhard bed.
Kastoria

Geen opmerkingen:

Een reactie posten