dinsdag 25 augustus 2015

Trein

TreinWe gaan bijtijds op pad naar Ano Lechonia. Daar start een spoorlijntje dat dwars door de bergen naar Milies gaat.  Dit werd vroeger vooral gebruikt om goederen te vervoeren. Tegenwoordig zijn het alleen nog maar toeristen die in dit treintje vervoerd worden. De stoomtrein is ondertussen vervangen door een diesel.

De rit is prachtig. Mooie kloven en schitterende vergezichten. Zo zie je de prachtige natuur hier eens van de andere kant. De toeristen in de trein zijn in het begin wat gereserveerd, maar worden allengs losser. Dat krijg je van samen uit een raampje hangen om een mooie foto of video opname van die ene brug of dat uitzicht te maken.
Brug

In Ano Gatzea hebben we een tussenstop. Je zit vrij krap op houten banken in de trein en dat is niet echt comfortabel. Daarom is een korte pauze om de benen te strekken wel zo lekker. Na een minuut of tien worden we weer de trein in gedirigeerd voor het laatste stuk richting Milies. Ook weer een prachtig traject.

Eenmaal in Milies aangekomen moet de trein omgekeerd worden, want in de bergen is slechts ruimte voor een enkel spoor. De locomotief wordt losgekoppeld en om de treinwagons gerangeerd naar een grote draaischijf. Daarop wordt hij, met veel mankracht, gedraaid en vervolgens voor de treinstellen gezet. Nu staat hij klaar voor de terugrit.
 
Keren




Geen opmerkingen:

Een reactie posten